HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Svensk smør til Marokko

Skrevet d. 26 November 2004
Svensk smør fra Arla Foods’ anlæg i Götene har i den senere tid fundet vej til butikshylderne i det nordafrikanske land Marokko. Der er tale om et traditionelt smørprodukt i 200 grams pakker under private label mærket Badouia, der betyder beduin-pige på arabisk. Langt hovedparten af smørret i Marokko sælges normalt som bulkvare i 25 kilos portioner, hvor forbrugerne i butikkerne kan få skåret et stykke smør efter vægt. Men myndighederne har for nylig forbudt at sælge smørret på den måde, og det har åbnet nye muligheder for detailpakket smør. ”De første pakker med smør er nu på hylderne i de marokkanske butikker, og det ser fornuftigt ud”, siger Regional Export Manager i Division Oversø Osama Zohdi. Badouia fragtes med skib til havnen i Casablanca, hvorfra smørret distribueres videre ud i Marokko. Landet, der har godt 32 mio. indbyggere, er cirka ti gange så stort som Danmark. På det marokkanske detailmarked findes supermarkeder og hypermarkeder, men derudover præges butiksstrukturen af omkring 80.000 meget små butikker. Her er Badouia indtil videre kun inde i en lille del af de butikker; nemlig dem, der har køleskab og fryser til at opbevare smørret. I Marokko anvendes smør hovedsageligt til madlavning, men smøres også på brødet. Arla Foods er i forvejen til stede på det marokkanske marked i form af Lurpak smør, Rosenborg skimmelost og det samlede sortiment i Puck serien med blandt andet smelteost, feta, mozzarella og steril fløde.

Se alle nyhederne