| Tican flytter forædling til PolenSkrevet d. 11 Januar 2005Slagteriet TiCan i Thisted følger nu i Danish Crowns spor og satser på produktion i udlandet. Det sker, når man i disse dage underskriver en aftale, der gør det nye dansk-polske selskab Nove til ejer af en moderne forædlingsfabrik i Polen.
Baggrunden for at flytte en stor del af forædlingsprocessen til Polen er ifølge Børsen, at arbejdskraften dér er væsentlig billigere end i Danmark. Den polske forædlingsfabrik vil i første omgang ansætte 300 medarbejdere, men TiCan regner med, at man allerede om et år vil kunne besæftigere over 400 medarbejdere.
Det nye polske selskab Nove, der kommer til at stå som ejer af den polske forædlingsfabrik, er etableret af TiCan og af Prime Food, som ejes af de danske svineproducenter bag Poldanor. Målet er, at Nove skal forædle dansk og polsk svinekød, som via TiCan Food Scandinavia A/S skal sælges og markedsføres i hele Norden.
Det er ikke mere end to år siden TiCan kastede sig over forædling af produkterne. Det foregik på en ny afdeling i Ansager med det kedelige udfald, at TiCan tabte 20 millioner DKK på satsningen.
”Det har ikke været sjovt, og i stedet for at lukke i Ansager har vi besluttet os for en offensiv strategi, som skal gøre os konkurrencedygtige. Derfor skal vi producere i Polen og markedsføre polske og danske produkter i Skandinavien. Desuden skal vi have pustet liv i produktionen i Ansager,” siger TiCans adm. direktør Ove Thejls til Børsen. I forbindelse med udflytningen af en stor del af forædlingsprocessen til Polen erkender Ove Thejls, at ” at det umiddelbart bliver nødvendigt med en tilpasning af arbejdsstyrken i Ansager i nedadgående retning.” I øjeblikket er der ansat cirka 65 medarbejdere på anlægger i Ansager.
For fremtiden skal afdelingen i Ansager under navnet TiCan Process A/S udvikles til en fødecentral for virksomhedens engelske bacon-virksomheder. Samtidig vil TiCan i Polen satse hårdt på at forædle en stor del af de råvarer, som i dag sendes uforarbejdet ud til kunder ude i verden.
Det polske anlæg vil i løbet af kort tid kunne forarbejde 20.000 skinker og 10.000 forender om ugen, oplyser Ove Thejls.
Kilde: Foodwire.dk
Se alle nyhederne
|