| Ny kultur til fedtfattig fyldighedSkrevet d. 24 Januar 2005Chr. Hansen A/S har udviklet en ny mesofil bakteriekultur til brug i syrnede produkter som kærnemælk og cremefraiche. Den nye kultur, XT-313, genskaber den mundfylde og cremethed, der let forsvinder, når man fjerner fedt fra et mejeriprodukt.
"De sidste fem år har vi mærket en stigende efterspørgsel efter bakteriekulturer til fedtfattige produkter, og man kan da også se, at cremefraiche med 38 procent fedt næsten er forsvundet fra hylderne," siger Charlotte Didriksen, markedschef i Chr. Hansen.
Kulturen blev lanceret i sommeren 2004, da sæsonen for udvikling af syrnede produkter var ved at være slut. Men nu er mejerierne begyndt at få øjnene op for de nye bakterier.
"Det er et stort arbejde at skabe lækre fedtfattige produkter, for når fedtet bliver fjernet, kan man lettere smage eventuel bismag fra eksempelvis stabilisator – eller fra bakterierne. Derfor gælder det om at finde milde kulturer, som ikke danner for meget syre," forklarer Charlotte Didriksen.
Kilde: Mejeriforeningen
Se alle nyhederne
|