HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Hardcore sødmælk på trapperne

Skrevet d. 19 April 2005
Thises nye Maxi sødmælk er ustandardiseret jerseymælk, det vil sige cirka 6 pct. fedt. Den repræsenterer en ny trend i retning af, at forskellige formål kræver sin mælk. En ustandardiseret jerseysødmælk med navnet Maxi sødmælk fra Thise Mejeri er på vej på markedet. At den er ustandardiseret betyder, at fedtindholdet er, som når mælken kommer frisk fra koen. Fra jerseykøer er det omkring 6 pct. fedt, men det varierer hen over året. "Det er en mælk til hardcore sødmælksdrikkere eller en radmager kaffefløde," fortæller salgschef Mogens Poulsen fra Thise Mejeri. Mejeriet kategoriserer mælken som 'en kraftig herre med stor smagsfylde, en næsten fløjlsblød konsistens og med lang sødlig eftersmag.' "Den smager fremragende serveret iskold i et glas, men gør sig også godt i madlavning eller på jordbærgrød. Det er jo smørfedtet, der bærer smagen i mælk, så det er en koncentreret smagsoplevelse," siger Mogens Poulsen. Sødmælk har succes Thise har tidligere lanceret en ustandardiseret mælk fra sortbrogede køer med cirka 4,2 pct. fedt, som er blevet en stor succes. Faktisk er salget af mælk i sødmælkskategorien over 3 pct. fedt steget med 60 pct. i Irma det seneste års tid efter introduktionen af den ustandardiserede gårdmælk, fortæller Mogens Poulsen. "Det viser jo, at selv på et fedtforskrækket marked er der plads til fed mælk, der smager godt. Vi prøver at arbejde med forskellige indfaldsvinkler til mælken, så der er forskellige mælketyper til forskellige lejligheder," siger han og tilføjer, at Maxi sødmælken skal ses som en luksusmælk, der på grund af det høje fedtindhold ikke skal erstatte den mere magre mælk. Jersey Maxi sødmælk kan købes i Irma-forretninger fra uge 17. Kilde: Mejeriforeningen

Se alle nyhederne