HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Sparekniv truer madkvalitet

Skrevet d. 4 April 2005
Hvilke tilsætningsstoffer må der være i leverpostejen? Hvordan kan vi bedst bekæmpe fedmeepidemien? Må gravide og ammende mødre spise laks fra Østersøen med dioxin og kviksølv i? Sådanne spørgsmål kan blive sværere at få besvaret fremover. Økonomien er ude af kontrol, og ledelsen i Danmarks Fødevareforskning lægger nu op til at afskedige hver tredje fastansatte medarbejder. Endnu flere i den afdeling, der vurderer risikoen ved stofferne i maden. »Det vil være som at tisse i bukserne, når det er koldt«, siger fødevareekspert i Forbrugerrådet Gitte Groos: Bombe under sikkerheden »Umiddelbart løser det et problem, men skaber hurtigt et nyt og større, der kan være en bombe under fødevaresikkerheden. Man må finde langsigtede løsninger - ikke blot fyre en masse mennesker på vitale områder«, siger Groos, der bakkes op af forskere, landbrug og hele Folketingets opposition: »Der må kun spares i administrationen. Det må under ingen omstændigheder gå ud over forbrugeren og fødevaresikkerheden«, siger Christian H. Hansen (DF), formand for Folketingets fødevareudvalg. Minister vil ikke love noget Forbrugerminister Lars Barfoed (K) vil ikke garantere, at der ikke bliver skåret på fødevareforskningen: »Men forbrugerne skal ikke være bekymrede«. Er der ikke en modsætning i det? »Nej, for der er jo også langsigtede forskningsprogrammer, som ikke nødvendigvis har noget at gøre med kontrol her og nu og forbrugernes tryghed. Men bestyrelsen skal komme med et oplæg til mig. Og min præmis er, at forbrugerne skal være lige så sikre på sundhed og sikkerhed i morgen, som de var i går«, siger Lars Barfoed. Kilde: Politiken

Se alle nyhederne