| Dansk kalvekød til VMSkrevet d. 12 Juli 2004Dansk kalvekød kan, hvad de rød- og hvidblusede ikke kunne i Portugal, idet Dansk Kalv vandt konkurrencen om at blive eneleverandør af kalvekød til uofficielle kokke-VM i Frankrig.
Når 24 af verdens bedste kokke samles til det prestigefyldte uofficielle VM for kokke – Bocuse d’Or – i Frankrig bliver det udelukkende med dansk kalvekød i gryderne. Arrangørerne har nemlig valgt Danish Crown som eneleverandør af kalvekødet.
Dyrevelfærd og smag
Det udvalgte kalvekød er fra det særlige Dansk Kalv koncept, som godt 280 danske landmænd er med i i regi af Danish Crown. Dansk Kalv lægger stor vægt på dyrevelfærd, hvilket i første omgang var det, der fik Dansk Kalv på banen, da der skulle udvælges leverandører. Men den afgørende test kom, da stjernekokken Paul Bocuse (som også har lagt navn til konkurrencen) skulle smage på kødet.
Umiddelbart var Bocuse skeptisk overfor farven på det danske kalvekød, som er lidt mørkere end kalvekød fra f.eks. Frankrig. Men kødets faste struktur, mørhed og milde smag overbeviste dommerne og stjernekokken om, at Dansk Kalv har det, der skal til.
Danish Crown håber, at denne blåstempling fra de højere kulinariske kredse kan være med til at sætte yderligere skub i den stigende interesse for dansk kalvekød blandt forbrugerne.
”Dansk Kalv har mange af de kvaliteter, forbrugerne lægger vægt på: Det er mørt, magert og nemt at tilberede. Og så har kalvene haft en ordentlig opvækst,” siger Karsten Deibjerg, hjemmemarkedsdirektør i Danish Crown.
De store størst
Ved EM i Portugal er de store fodboldnationer faldet fra én efter én, men ved VM for kokke er det lige omvendt:
”Vi er utroligt stolte over, at vi som Europas største slagteri kan være med blandt kaviar og champagne i Frankrig, og at det er med et koncept – Dansk Kalv – hvor dyrevelfærd og spisekvalitet går hånd i hånd. Det viser, at der ikke er nogen modstrid mellem at være stor og at producere og levere topkvalitets produkter,” siger Karsten Deibjerg.
Se alle nyhederne
|