HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Overvægtige ammer mindre

Skrevet d. 28 Marts 2002
Fedme hos gravide er et problem både før og efter fødslen. Overvægtige mødre ammer nemlig tilsyneladende mindre end andre mødre. Og det har betydning for børnene.

Fedme er ikke alene et problem i graviditeten, men også efter fødslen. Overvægtige mødre ammer nemlig mindre end ikke-overvægtige mødre. Det fortæller Kim Fleischer Michaelsen, professor ved Forskningsinstitut for Human Ernæring på Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole til Information. Ifølge Kim Fleischer Michaelsen kan det skyldes sociale forhold, idet man almindeligvis ammer længere, jo højere socialgruppe man tilhører.

Derudover kan fedme medføre hormonelle forstyrrelser, der påvirker produktionen af brystmælk. Amningen er vigtig for børnenes sundhed, fordi de er afhængig af den ernæringsmæssige sammensætning i modermælken. Blandt andet nedsætter amning risikoen for, at børnene udvikler sukkersyge senere i livet.

På hospitalerne er man opmærksomme på problemet. Man har haft god erfaring med at få kvinderne til at nedsætte forbruget af alkohol og cigaretter, men overvægt er måske vanskeligere at lave om på, fordi tidshorisonten er anderledes.

– Vægtreduktion er en længere proces, der skal starte allerede inden graviditeten. Det er meget sjældent gravide taber sig, siger overlæge Peter Hornnes fra Rigshospitalets fødeafdeling.

Formanden for den danske jordmoderforening, Lillian Bondo, afviser, at man på fødeafdelingerne lider af berøringsangst overfor problemet med overvægtige gravide. Det hævdede børnelæge Vibeke Manniche ellers i mandagens Information.

Kilde: Information (27.3.), s. 4.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne