| Mistanke om histamin i tunsalat fra GråstenSkrevet d. 17 September 2004Der er fundet for høje mængder af det sygdomsfremkaldende stof histamin i et parti tun, som blandt andet er leveret til Graasten Salater. Virksomheden har derfor tilbagekaldt alle tunsalater produceret til og med den 10. september 2004 fra butikkerne. Fødevaredirektoratet opfordrer forbrugere til at smide tunsalaten ud eller levere den tilbage til butikken.
De produkter, det handler om, er Graasten tunsalater, samt tunsalater som virksomheden har fremstillet til følgende kædeforretninger: Rema 1000, Fakta, Alta og Aldi. I disse forretninger sælges tunsalaterne under kædernes eget mærke.
Symptomer på histaminforgiftning
Man kan blive syg af at spise mad med forhøjet indhold af histamin. Symptomerne vil typisk være en prikkende fornemmelse i munden og svælget, kvalme, opkast, udslet og diarré. I sjældne tilfælde ses mere alvorlige symptomer som smerter i brystet og åndedrætsforstyrrelser.
Der kan gå fra få minutter til få timer, fra man har spist mad med forhøjet indhold af histamin, til symptomerne viser sig. For det meste er forgiftningen kortvarig.
Hvis man har spist produktet og ikke er blevet syg, er der ikke nogen grund til bekymring.
Histamin dannes, når fisk opbevares ved for høj temperatur i lang tid.
Se alle nyhederne
|