| Salget af Økologisk kød steget 40%Skrevet d. 10 Februar 2004Salget af økologisk kød er eksploderet med en fremgang på 40 procent, siden Coop Danmark satte prisen ned i december sidste år.
Dengang truede brugsgiganten med at droppe det økologiske kød i sortimentet, hvis ikke salget blev fordoblet. Nu er Coop optimist, for salget er øget kraftigt på kun halvanden måned. Prisfaldet på 10 pct. gøres nu permanent, skriver dagbladet Børsen.
- Vi har sat fire måneder af til at fordoble salget af økologisk kød og er nået langt. Vi ser mange positive tegn, og det er lykkedes at hæve salget, selv om ikke alle vore butikker har gjort prisfaldet så synligt for kunderne som ønskeligt, siger Torben Laursen, der er Coop Danmarks kategorigruppechef for kød, viktualier og bespisning.
500 gr. økologisk oksekød i strimler kostede før prisnedsættelsen 49,95 kr. - nu koster det 37,95 kr., og flere forbrugere køber økologisk kød, når de kan se, at prisen er lavere.
- Derfor vil det være torskedumt at hæve prisen. Prisen har været en blokade, så nu bliver prisfaldet gjort permanent. Det lyder drastisk, at vi vil fordoble salget, men det er jo fra et lavt niveau. Hvis det ikke lykkes, må vi kigge på den brede distribution, siger Torben Laursen.
Knud Erik Sørensen, formand for Økologisk Landsforening, glæder sig over, at Coop’s kampagne vinder genklang hos forbrugerne:
- Det er dejligt, at forbrugerne har taget så positivt imod prisfaldet. Kampagnen er et godt eksempel på, at forbrugerne gerne vil købe økologisk, hvis prisen lægger sig på et fornuftigt leje. Det så vi også for flere år siden, da prisen på mælk blev sat ned, siger Knud Erik Sørensen.
Torben Laursen tror, Coop vil nå målet, men ellers vil der blive skåret ned på antallet af butikker med økologisk kød. Salget er markant større i Storkøbenhavn, Århus, Silkeborg, Skanderborg og Odder, så her er kødtypen ikke i fare. I de regioner sælger økologisk kød op mod fem gange bedre end landsgennemsnittet, anslår Torben Laursen
Se alle nyhederne
|