HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Lupak-smør med Læsø-salt

Skrevet d. 13 Oktober 2004
Verdens mest udbredte smørprodukt, Lurpak, kan nu nydes med sydesalt fra Læsø. Arla Foods har indgået et utraditionelt partnerskab med Læsø Saltsyderi, der fremstiller Danmarks dyreste salt over åben ild med middelalderlig teknik. Halvandet års produktudvikling er gået forud for alliancen mellem Læsø Saltsyderi og Arla Foods. Læsø Saltsyderi skal levere fem tons salt årligt til Arla og øger samtidig saltproduktionen fra 40 ton til 45 ton om året. Lurpak under pres “Forbrugerne ved, at Lurpak er et kvalitetsprodukt, men det er nødvendigt at styrke selv en klassisk mærkevare som Lurpak. Lurpak Smør taber markedsandele i Danmark og er under stigende pres fra mange konkurrenter”, siger produktchef Laurent Ponty fra Arla Foods. Han forventer, at Lurpak Smør med Læsø Salt på sigt vil udgøre 3-4 procent af det danske smørmarked. Ny opmærksomhed Det nye Lurpak produkt med Læsø Salt skal samtidig være med til at gøre forbrugerne mere opmærksomme på det traditionelle Lurpak. Saltsyder Poul Christensen fra Læsø Saltsyderi har ingen betænkeligheder ved at samarbejde med store Arla Foods. Tværtimod anser han det for nødvendigt med en vis kapacitet for at kunne konkurrere på verdensmarkedet. Og små firmaer udmærker sig ikke automatisk på grund af deres størrelse. Feinschmeker smør “Pressen er dygtig til at finde problemstillinger, men beskriver dem ofte temmelig unuanceret. Der er intet odiøst i styrke og størrelse, hvis man opfører sig ordentligt”, siger Poul Christensen, der er stolt af det nye produkt. “Danmark er verdens bedste smørproducent, og Lurpak smør er dansk landbrugs stolthed. Den nye Lurpak kommer til at ramme det publikum, der lægger vægt på at smørret er en en feinschmeker-oplevelse i sig selv“, forudser han.

Se alle nyhederne