| Fødevareindustrien imod allergimærkningSkrevet d. 20 Oktober 2004FødevareIndustrien advarer mod mærkning af fødevarer med allergifremkaldende stoffer. Det vil føre til forvirring og sundhedsproblemer, siger de. Ikke rigtigt, svarer Fødevarestyrelsen.
Fødevareindustrien advarer nu mod mærkningskaos i forbindelse med et EU-direktiv om mærkning af fødevarer med allergifremkaldende stoffer. Det kan føre til overregulering og sågar sundhedsrisici.
– Som direktivet er udformet, afhænger det af fortolkningen, og vi forudser nu, at et meget stort antal varer skal mærkes, selvom de ikke er allergifremkaldende, siger Henrik Schramm Rasmussen fra FødevareIndustrien, og tilføjer, at mærkningen kan føre til forvirring og derigennem til sundhedsproblemer.
Problemet er, at det ikke kun er de direkte allergifremkaldende produkter, der skal mærkes men også alle afledte produkter, og det kan ifølge FødevareIndustrien føre til vildledning.
I Fødevarestyrelsen afviser man imidlertid kritikken, da men mener, at mærkningen kun er til forbrugernes bedste.
Kilde: Børsen
Se alle nyhederne
|