HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

EU-konference om fedme

Skrevet d. 15 April 2002
En tredjedel af alle EU-borgerne har et overvægtsproblem, og hver tiende er svært overvægtige. Fedmeindsatsen er derfor også en EU-opgave, mener den danske regeringen og planlægger at afholde en EU-konference om det stigende overvægtsproblem til efteråret. Samtidigt er en national handlingsplan mod fedme på vej herhjemme.
Stigningen i antallet af svært overvægtige er et alvorligt sundhedsproblem såvel herhjemme som i EU, og derfor er det på tide at gøre en aktiv indsats for at bremse fedmeudviklingen.

Det mener den danske regering, som nu planlægger både en EU-konference om fedme og en national handlingsplan. Overvægtsproblematikken kommer på den europæiske dagsorden på en EU-konference om fedme, som vil blive afholde i København til september, når Danmark har formandskabet for det europæiske samarbejde.

Deltagerne vil blive beslutningstagere fra alle EU-landenes sundheds- og fødevareministerier samt medicinaldirektører, og mødet skal efter planen munde ud i en fælles strategi for, hvordan man i EU-regi fremover skal tilrettelægge og udforme fedmeindsatsen. Grækenland, som overtager EU-formandsskabet efter Danmark, har givet tilsagn om at følge op på de danske initiativer, oplyser sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Samtidig skal der gøres en indsats herhjemme. Den nationale indsats mod stadig flere svært overvægtige skal blandt andet indeholde en kortlægning af den nuværende indsats på området samt en fremskrivning af fedmeudviklingen og en vurdering af de risici, der er forbundet med at bære rundt på de mange ekstra kilo. Derudover skal man forsøge at afdække risikogrupper og analysere hvilke biologiske, psykologiske og sociale faktorer, der er afgørende for udviklingen af svær overvægt. Arbejdsgrupper skal desuden afdække hvad diætister, såkaldte vægtvogtere og apotekerne kan tilbyde.

Kilde: Jyllands-Posten (15.4) 1. sektion s. 1 og s. 2.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne