| Vi får mere vin og slikSkrevet d. 26 Marts 2004Vi drikker betydeligt mere vin, og vi spiser mere slik end tidligere. Til gengæld spiser både børn og voksne mere frugt og grønt, viser en ny rapport fra Danmarks Fødevare- og Veterinærforskning.
Danskerne drikker mere vin end tidligere. Samtidig spiser børn mere slik. Det er konklusionen af en rapport som fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) og forskere fra Danmarks Fødevare– og Veterinærforskning præsenterede i går, skriver Berlingske Tidende. I løbet af seks år er forbruget af vin steget med 50 procent. Samtidig spiste de samme voksne dobbelt så meget slik i 2001 som i 1995. For børn er forbruget af slik steget med 40 procent.
– Forbruget har flyttet sig fra fedt til slik. Forældre har selvfølgelig et stort ansvar for, at deres børn ikke spiser meget slik. Men det kan ikke fritage os på det politiske niveau for også at have et ansvar for, hvor meget sukker, børn får,” udtaler Mariann Fischer Boel.
Dog viser rapporten også, at vi spiser mere frugt og grønt, og at sødmælken er skiftet ud med minimælken. Voksne spiser over 50 procent mere frugt og grønt, og 22 procent af børnene lever op til anbefalingen om at spise 400 gram frugt og grønt om dagen.
Ifølge undersøgelsen er over halvdelen af danskerne utilfredse med deres kostvaner. Til spørgsmålet om hvorfor de så ikke gør noget ved det, er svaret mangel på tid, skriver Jyllands Posten.
Se alle nyhederne
|