HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Dyrlæger kan risikere fængsel

Skrevet d. 6 Maj 2002
Fødevareministeren lægger op til strammere regler for medicinmisbrug blandt dyrlæger. Fremover skal dyrlægerne kunne idømmes fængselsstraf. Desuden vil hun indføre en ordning, der skal sikre landmændene den billigste medicin.

Unødvendig rundhåndethed med medicin til landbruget skal have alvorlige konsekvenser for de implicerede dyrlæger. Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) lægger op til en ny lovgivning, der skal komme den omfattende medicinering til livs. Efter tidligere sager om overtrædelser og omgåelser af lovgivningen skal kursen således strammes op.

– Vi skal have klare regler for fratagelse af autorisation og tildeling af bøder, og så lægger jeg op til, at man skal kunne idømme frihedsstraf, siger hun.

Ændringerne sker i lyset af dyrlæge Karsten Dalbys gentagne overtrædelser af veterinær- og dyrlægeloven og medicinreglerne. Der vil også blive indført flere kontrolbesøg hos landmændene. Ændringen af reglerne, der træder i kraft til efteråret, får stor støtte fra både Landsudvalget for Svin, Veterinærudvalget i Danske Slagterier og Landbrugsrådet.

Fødevareministeren vil også gøre det sværere for dyrlægerne at få økonomisk vinding ud af at udskrive bestemt medicin. Den såkaldte tvangsgeneriske ordning skal tvinge apotekerne til at udlevere den billigste medicin. Oprindeligt var det tænkt, at ordningen skulle fungere som et forsøg først, men nu vil ministeren springe forsøgsperioden over og indoperere ordningen i den nye dyrlægelov.

Også den ændring bunder i misbrug fra dyrlæge Karsten Dalbys side. Han har tidligere ejet medicingrossistfirmaet Hyopharm, så han har haft en økonomisk interesse i at udskrive recepter. Det firma har han nu solgt til sine døtre. Ved at tvinge apotekerne til at udlevere den billigste medicin vil der komme konkurrence på markedet, og dyrlæger vil få sværere ved at tjene på receptudskrivninger.

Kilde: Berlingske Tidende (3.5.), 1. sektion, s. 1 og 2.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne