HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Stop for videresalg af bakterikød

Skrevet d. 28 April 2004
Fødevareministerne og brancherne for svinekød, oksekød, fjerkrækød og fisk samt fiskevarer har aftalt, at der ikke fremover kommer returvarer ud til fersk konsum i Danmark. Returvarer er varer, som er blevet afvist i et andet land på grund af potentielt sundhedsskadelige bakterier. Fremover bliver returvarerne blandt andet omdirigeret til varmebehandling eller ender som røgvarer. Fødevaredirektoratet vil følge op på partierne af returvarer og kontrollere, at de ikke havner i danske kølediske som ferske varer. Sverige, Finland og Norge har særstatus på grund af en meget lav salmonellaforekomst og kan afvise importpartier indeholdende salmonella. Målet for den danske salmonellahandlingsplan er, at nå samme salmonella-niveau som i Sverige, og Danmark er godt på vej. Sidste år var det samlede registerede antal salmonellatilfælde 1.724 mod 5.015 i 1997.

Se alle nyhederne