| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Aluminium i gryder og panderSkrevet d. 5 April 2002Er aluminium giftigt? Hvordan er aluminium til gryder og pander? Hvordan gør man aluminium rent, hvis det er blevet misfarvet?De spørgsmål stilles ofte af forbrugerne om brug af aluminium i husholdningen. Og Inge Norus gav gode råd i 'Godmorgen Danmark'. Kom aldrig en al-gryde i opvaskemaskinen. Brug ikke et stålpiskeris i en al-gryde, der slås aluminium af gryden, og hvis man koger creme eller laver mælkesovs og bruger et stålpiskeris, bliver maden grålig. Lad aldrig mad stå i gryden "natten over", det kan ødelægge gryden, men dog ikke maden. Hvis gryden er blevet mørktfarvet kan den koges ud enten med sure æbler, gnides med en overskåret citron eller skylles hurtigt med en 1/2 del eddikesyre efterfulgt af hurtig afskylning med rigeligt vand.
Fra www.fi.dk |