HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Overproduktion af svinekød

Skrevet d. 11 Maj 2004
Verdensmarkedet for svinekød præges fortsat af et overudbud. Selvom der ventes et større forbrug af svinekød i det nye EU, er der i andet halvår stadig udsigt til skarp konkurrence med et betydeligt udbud af både råvarer og forædlede produkter, hvilket vil lægge en dæmper på prisudviklingen. - Vi har en forhåbning om, at de stigende foderpriser vil medføre en tilpasning af den europæiske svineproduktionen på sigt, så vi får en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel og dermed en bedre økonomi for vore andelshavere, sigre Niels Mikkelsen, formand for Danish Crown. - Danske svineproducenter har vist, at de er effektive, og de seneste svinetællinger viser også, at danske producenter tror på deres muligheder i den globale konkurrence, siger Danish Crown-formanden. - Med opkøb i Tyskland og England har vi forberedt os på den skærpede konkurrencesituation, så Danish Crown på den måde kan sikre sin position på det internationale marked for svine- og oksekød samt forædlede kødprodukter og give andelshaverne en konkurrencedygtig betaling, siger Niels Mikkelsen.

Se alle nyhederne