Thai-style muslinge-chowder

Skrevet d. 21 August 2001
Ingredienser
1 kg Muslinger (friske)
2 dl Tør hvidvin
0,5 l Vand
2 fed Hvidløg (finthakket)
1 spsk Ingefær, frisk (skrællet og revet)
2 spsk Olivenolie
1 spsk Sesamolie
1 dl Piskefløde
0,5 dl Karse (groftskåren)
1 spsk Fishsauce (asiatisk, på flaske)

Fremgangsmåde
1. Muslingerne skylles og børstes nøje. Se efter om der forekommer muslinger, som ikke er lukkede. En sådan støder man mod køkkenbordet. Hvis den stadig ikke lukker sig, skal den kasseres, fordi den kan være dårlig. Tag aldrig nogen risiko med skaldyr!
2. Hæld vin, vand og muslinger i en kasserolle med tætsluttende låg og bring det i kog. Kog i 3-4 minutter til muslingerne har åbnet sig. Kassér dem som ikke har åbnet sig.
3. Si fonden og stil den til side. Tag muslingerne ud af skallerne og fjern "skæg", hvis det forekommer. Stil muslingerne til side.
4. Sauter løg, hvidløg, selleri, ingefær, kartofler og chilipeber i en kasserolle i olivenolie. Hæld fonden, fishsaucen og sesamolien over og lad det komme i kog. Tilsæt fløden og kog det sammen i 7-8 minutter. Smag til med salt og peber.
5. Servering: Fordel muslingerne i fire varme, dybe tallerkener. Hæld den varme suppe over og pynt med karse. Nybagt brød sætter prikken over i'et.