Cajunkrydrede kyllingelår med cashew-nøddedip og syltet salatagurk

Skrevet d. 21 August 2001
Ingredienser
2 spsk Olie
1 dl Sukker
1,5 dl Vand
0,5 dl Eddike
2 spsk Sesamfrø (ristede)
1 bundter Forårsløg (fintstrimlede)
1 fed Hvidløg (presset)
1 spsk Sojasauce (sød)
3 fed Hvidløg
1 tsk Sesamolie
1 spsk Honning
2 dl Yoghurt
0,5 dl Korianderblade (frisk, grofthakket)
0,5 dl Persille (storbladet, grofthakket)
2 dl Cashewnødder, usaltede
2 tsk Ingefær, tørret
1 spsk Limesaft

Fremgangsmåde
1. Cajunkrydrede kyllingelår: Skær nogle ordentlige snit på tværs af lårene og gnid dem med krydderierne. Mens lårene marineres, kan man forberede agurk og dip. Forvarm ovnen til 200 grader. Steg lårene smukt brune i en hed pande med olie. Sæt lårene ind i ovnen på mellemste ribbe i ca. 20 minutter.
2. Syltet agurk: Skræl agurken og del den på langs. Skrab kernerne ud med en ske og skær agurken i skrå, tynde skiver. Smelt sukker med lidt lunkent vand i en skål. Hæld derefter resten af vand, eddike, ristede sesamfrø, chilipeber, forårsløg og hvidløg i. Læg agurken i lagen og lad den lynsyltes. Smag til med salt og peber.
3. Dip: Miks cashewnødder, sojasauce, ingefær, hvidløgsfed, sesamolie og honning i en foodprocessor til en halvgrov masse, dvs. den skal være cremet, men der skal stadig være stykker tilbage. Hæld blandingen i en skål og kom yoghurten i. Smag til med grofthakket koriander, persille, limesaft, salt og peber.
4. Servering: Fordel agurken på tallerkenerne, uden at tage lagen med, og anret kyllingelårene på midten. Saucen serveres i små skåle på tallerkenerne, til at dyppe lårene i. Pynt det hele med koriander- eller persillekviste.