Kålsalat med peberfrugt

Skrevet d. 23 August 2001
Ingredienser
0,5 bundter Persille (stort)
4 spsk Hvidvinseddike
4 spsk Solsikkeolie

Fremgangsmåde
1. Fjern de yderste kedelige blade fra hvidkålen. Det kålhovedet i fire, skær stokken væk fra hvert stykke. Riv kålen i strimler på et råkostjern. Hæld den i en saltskål, krydr med salt og ælt den igennem med hånden - på den måde bliver kålen sprødere, samtidig med at den forbliver sprød.
2. Skyl peberfrugterne og skær dem i tynde strimler. Skyl persillen og hak dem fint. Bland begge dele med kålen.
3. Rør peber med eddike og hæld olien langsomt i under omrøring. Hæld det over salaten, rør rundt og lad det trække. Smag til.
4. Smager godt sammen med: søndagsstegen, fredagsfrikadellerne