Frossen cheesecake med sommerbær

Skrevet d. 30 August 2001
Ingredienser
1,5 dl Smeltet smør
200 g Hvid chokolade
2 stk Æggeblomme
400 g Flødeost
3 cl Piskefløde
2 stk Æggehvide
150 g Hindbær (friske)
150 g Jordbær
150 g Brombær
200 g Kiks (gerne Digestive)

Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 200 grader. Knus kiksene og rør dem med det smeltede smør. Tryk massen ud i bunden af en tærteform.
2. Sørg for at der også er kiksemasse op ad kanterne. Brug en metaltærteform med læs bund, eller evt. en springform (20 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen i ca. 10 min. Lad den køle af.
3. Smelt chokoladen over vandbad. Lad den køle af og pisk æggeblommerne i. Bland flødeosten i og rør til massen er helt glat. Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig.
4. Vend først flødeskummet og dernæst de piskede æggehvider i chokolademassen. Fordel den over kiksebunden og stil formen i fryseren et par timer, og helst natten over.
5. Tag den ud og garner den med friske bær. Lad den stå ved stuetemperatur i ca. 10 minutter. Inden den serveres.