Bløde chokolademundfulde
Skrevet d. 11 Oktober 2001
Ingredienser
125 g Smør
25 g Mørk chokolade (ca. 60% kakao)
1 tsk Kaffe (frysetørret)
75 g Brun farin
1 stk Æg
1 stk Vanillestang (kornene fra)
25 g Hvedemel
½ tsk Salt (fint)
50 g Hasselnød (grofthakkede)
Fremgangsmåde
1. Smørret smeltes. Chokoladen finthakkes og smeltes i smørret. Tilsæt kaffen. Æg, vanillekorn og farin piskes til tyk snaps. Hvedemel og salt blandes og sigtes i æggesnapsen og vendes forsigtigt heri. Skiftevis med den smeltede smør/chokolade.
2. Et kvadratisk fad/lille bradepande cirka 35x35 cm smøres med smør. Dejen fordeles jeri. De grofthakkede hasselnødder drysses over. Bages ved 180 grader til den har sat sig. Afkøles og skæres i små firkanter ca. 2x2 cm. Anret dem gerne i en lille kagekapsel af papir.