Kalkunschnitzel i wok

Skrevet d. 22 Oktober 2001
Ingredienser
600 g Kalkunschnitzel
1 bundter Forårsløg
2 spsk Olivenolie
1 tsk Korianderpulver
1 tsk Spidskommen
2 spsk Citronsaft
1 tsk Sambal oelek
4 spsk Cashewnødder, usaltede (eller jordnødder)
3 spsk Solsikkeolie
1 tsk Gurkemeje (gør retten dejlig gul)

Fremgangsmåde
1. Halvér kalkunschnitzlerne på langs, skær dem så på tværs i fine strimler, kun godt 1 cm brede.
2. Rengør forårsløgene; skær alle visne dele og rødder væk. Skyl løgene, halvér de tykkeste eksemplarer på langs, skær dem så i 2-3 cm lange stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
3. Skyl peberfrugten, halvér den på langs. Skær frøstolen ud og skyl kernerne væk. Skær peberfrugten i store stykker. Skræl ingefæren og skær den i lidt mindre stykker. Kom så både peberfrugt og ingefær i minihakkeren, tilsæt olivenolien, koriander og spidskommen. Purér det til en mos. Bland citronsaft og gurkemeje i. Smag til med sambal oelek.
4. Stil wokken på komfuret. Varm den først op uden olie. Tilsæt nødderne og rist dem hurtigt under omrøring. Så snart de begynder at dufte lækkert - og i hvert fald før de bliver sorte - skal de op af wokken igen.
5. Nu skal olien i wokken, forårsløgene og gulerødderne tilsættes og steges under omrøring. Efter 3-4 minutter skubbes de op langs kanten. Hæld 1-2 spsk olie ind i midten af wokken og steg kødstrimlerne hårdt - men ikke længe, højst 1 minut. Bland med grøntsager fra siderne af wokken, rør peberfrugtsaucen i og tilsæt et par skefulde vand. Lad det småsnurre videre i 2 minutter. Drys med ristede nødder før servering.
6. Smager godt sammen med: ris - og så skal det simpelt hen spises med pinde!