Fasan med røget spæk, citronskal og rosmarin

Skrevet d. 25 Oktober 2001
Ingredienser
1800 g Fasan (svarer til 2 stk fasaner)
10 skiver Røget spæk
8 stk Rosmarin (kviste)
2 stk Æble (madæble, gerne Belle de boskoop)
2 stk Løg

Fremgangsmåde
1. Krydr fasanen godt med groft salt og peber, og lad den stå ved stuetemperatur en lille time. Hak æblet groft og kassér kernehuset. Hak løget.
2. Bland æble og løg i en lille skål. Hak rosmarien, og kom halvdelen i skålen med æbler og løg. Fasanen fyldes med æble- og løgmassen, og lårene bindes sammen med en lille snor så de ikke falder ud igen.
3. Gnid nu fuglen med resten af det hakkede rosmarin. Læg alle spækskiverne over brystet, og læg den i et ildfast fad med brystet opad. Drys citronskal over.
4. Lav nogle dybe snit på ydersiden af hvert lår med en skarp kniv (dette hjælper varmen til at komme hurtigt ind i lårene og gør at de bliver færdige på samme tid som brysterne).
5. Sæt fasanen i ovnen ved 180 grader i 40-50 minutter. Hæld lidt væde ved fasanen, og hæld lidt over den undervejs. Hvert 10 minut vendes fuglen, så den bliver sprød over det hele. Tag fuglen ud og lad den trække i 20 minutter inden den skæres ud.
6. Serveringen: Server fasanen udskåret og lagt på fad. Den er rigtig god med kartofler og dampet kål til.