Stegt svinekam

Skrevet d. 23 November 2001
Ingredienser
1,5 kg Svinekam med svær
3 fed Hvidløg
2 spsk Olie
1 tsk Paprika
0,5 tsk Kommen
2 spsk Løg
2 stk Gulerod
1 stk Selleri
1 blade Laurbærblad

Fremgangsmåde
1. Rids sværen med 1 ½ cm's mellemrum med en skarp kniv.
2. Hak kommensfrøene, pil hvidløget og hak det fint. Rør begge dele med olie og paprika. Gnid stegen grundigt med blandingen, pak den i sølvpapir og lad den stå køligt natten over.
3. Tænd ovnen på 200 gr. (varmluft: 180 gr.)
4. Pak stegen ud af folien og kom salt ned mellem de enkelte svær. Krydr med salt og peber. Læg stegen på en rist i en bradepande, så sværen ligger så lige som muligt. Sæt den på den midterste rille i den varme ovn.
5. Lad nu kammen stege 30 minutter. Hæld af og til lidt stegefedt over. Pil løg, gulerødder og selleri, og skær alt i terninger. Det andet hvidløg pilles kun. Alle grøntsager og laurbærbladet lægges med i bradepanden.
6. Ovnen skrues ned til 180 gr. Tilsæt ½ l vand. Lad nu kam og grøntsager stege i ca. 1 ½ time.
7. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i ca. 20 minutter. Hæld sky og grøntsager gennem en sigte i en gryde og lad den eventuelt koge noget ind. Smag saucen til og servér den til stegen.
8. NB: Tilberedelsen starter dagen før.