Ratatouille

Skrevet d. 4 December 2001
Ingredienser
1 kg Tomat (modne)
2 stk Aubergine (500 g)
500 g Squash
1 stk Peberfrugt (rød)
1 stk Peberfrugt (gul)
1 stk Peberfrugt (grøn)
2 stk Chilipeber (friske eller marinerede)
250 g Løg
4 fed Hvidløg
1 dl Olivenolie
1 håndfuld Rosmarin

Fremgangsmåde
1. Løg kort tomaterne i kogende vand. Skyl dem over med koldt vand, prik hul på skindet og træk det af. Halvér tomaterne og skrab kernen ud. Hak tomaterne groft.
2. Skyl auberginerne, skær dem i 1 cm tykke skiver og terninger. Læg dem i et dørslag. Drys dem med salt og lad dem trække. Skyl squashene, skær de små squash i skiver. De største squash halveres på langs og skæres så i skiver. Peberfrugterne skylles, halveres, renses og skæres i stykker.
3. Chilier skæres op på langs, stilke og kerner fjernes, og chilierne skæres i små skiver. Pil løgene, halvér dem og skær dem i ringe. Pil hvidløgsfedene og hak dem. Skyl aubergineterningerne i dørslaget og tør dem i et viskestykke.
4. Varm 3-4 spsk olie i en stor gryde. Steg løg og hvidkøg klare ved middel varme. Kom så grøntsagerne i gryden i små portioner alt efter grøntsagssort og steg dem: først peberfrugter, så auberginer, squash og chilier. Tilsæt olie ind imellem.
5. Krydr kraftigt med salt og peber. Til sidst kommes de hakkede tomater i. Tilsæt rosmarin, læg låg på og lad det simre ved middelvarme i 45 minutter. Smag til med salt og peber, før ratatouillen spises.