Sellerischnitzel
Skrevet d. 4 December 2001
Ingredienser
1 stk Selleri (800 g)
4 skiver Skinkekød (kogt)
4 skiver Gouda-ost (mellemlagret)
2 spsk Hvedemel
1 stk Æg
8 spsk Rasp
2 spsk Smeltet smør
Fremgangsmåde
1. Skræl sellerien og skyl den. Skær den i 8 lige tykke skiver.
2. Hæld 1 liter vand i en gryde og kom citronsaft i vandet. Lad selleriskiver koge kraftigt i andet i 5 minutter, giv dem et kuldechok under den kolde hane, lad dem dryppe af og tør dem med køkkenrulle.
3. Læg 1 skive skinke og ost på halvdelen af selleriskiverne. De øvrige 4 selleriskiver lægges ovenpå.
Krydr med salt og peber, drys let med mel. Pisk ægget i en dyb tallerken, drys raspen i en anden tallerken. Træk de sammenlagte selleriskiver gennem æggemassen, vend dem i raspen og tryk paneringen let sammen.
4. Smelt smørret i en stor pande og steg de panerede sellerischnitzler sprøde ved middel varme på begge sider fem minutter. De mindre sellerirester steges simpelt hen med.