Savoykålroulade

Skrevet d. 4 December 2001
Ingredienser
8 blade Savoykål
2 stk Løg
1 fed Hvidløg
3 spsk Olivenolie
400 g Flæskekød. magert
50 g Parmesanost (revet)
4 stk Sardelfilet (marinerede)
10 stk Oliven (sorte eller grønne, stenfrie)
1 dåser Flåede tomater (800 g)
2 spsk Tomatpuré
2 spsk Balsamicoeddike

Fremgangsmåde
1. Kog savoybladene godt 8 minutter i 1 l saltet vand. Pas på, når vandet hældes fra (så bladene ikke går i stykker), giv dem et koldt brusebad og lad dem dryppe af.
2. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Varm 1 spsk olie i en pande og svits løg og hvidløg ved middel varme. Lad dem køle af. Bland løgene med farsen og parmesanen.
3. Hak sardellerne og oliverne fint og ælt dem godt i farsen. Tilsæt resten af olien, krydr med peber og kun lidt salt. Kom tomater med saft i en gryde, skær dem i små stykker og varm dem op. Rør den koncentrerede tomat i. Lad det koge ind uden låg og smag til med salt, peber og balsamicoeddike.
4. Bred savoybladene ud. Fordel fyldet i 8 aflange portioner. Løg dem på bladene, fold siderne ind mod midten og rul bladet sammen. Sæt rouladerne i tomatsaucen og lad dem simre i 30 minutter ved svag varme med låg på.