Vesterhavstorsk med pigeonæbler og mild sennep

Skrevet d. 9 Januar 2002
Ingredienser
2 stk Torsk (i alt ca. 700 g)
8 stk Pigeon
1 dl Fiskefond
5 dl Piskefløde
1 stk Citron
1 spsk Sennep (grov)
1 bundter Persille

Fremgangsmåde
1. Puds torskefileterne af, del hver af dem i 2 styker og krydr dem med salt og peber. Lad dem trække i køleskab ca. 2 timer.
2. Tænd ovnen på 160 grader.
3. Kog fiskefonden ind til det halve. Tilsæt fløden og lad det reducere, til der er ca. 4 dl tilbage. Tilsæt citronsaften, og syren fra citronen vil få saucen til at jævne, når den begynder at koge igen. Smag saucen til med salt og peber. Smag til med sennep efter behag. Skær pigeonerne i både og fjern kernehus. Vend æblefileterne i saucen umiddelbart før servering.
4. Skær baconen i tern og steg den sprød på en tør pande
5. Pensl fisken med olie og bag den midt i ovnen.
6. Fordel æblesennepsaucen på tallerkner og læg torsken på midten. Drys med bacon og dekorér med høvlet peberrod og persille. Servér med kogte kartofler og/eller groft brød.