Dampet rødspættefilet med tomatsauce

Skrevet d. 9 Januar 2002
Ingredienser
10 stk Rødspættefilet
500 g Spinat (frisk)
500 g Tomat (solmodne)
1 stk Løg (stort)
1 stk Gulerod
0 stk Selleri
100 g Bacon
100 g Smør
1 håndfuld Timian
5 dl Hønsebouillon

Fremgangsmåde
1. Afpuds rødspættefileterne og fold dem, så den tynde ende - halen - ligger ind under den tykke ende.
2. Vask og skræl grøntsagerne og del dem i grove stykker.
3. Svits grøntsager og bacon i olivenolie, uden at det tager farve. Tilsæt bouillon og kog ca. ½ time. Skum suppen af undervejs.
4. Tag timiankvistene op. Blend det hele og pres igennem en sigte.
5. Pluk, vask og sautér spinaten, så den lige falder sammen. Klem væden lidt af og hold den varm.
6. Damp eller pochér rødspættefileterne i en sauterepande.
7. Montér tomataucen med koldt smør og smag til med salt og peber.
8. Stryg tomatsauce i bunden af tallerknerne. Læg spinat i midten og placér rødspættefileterne omkring spinaten. Servér med ris og brød.