Pærer med vanilleis og lun chokoladesovs

Skrevet d. 6 Februar 2002
Ingredienser
4 stk Pærer (ikke alt for modne)
1 stk Citron
6 stk Æggeblomme (pasteuriserede)
625 g Sukker
2 stk Vanillestang
5 dl Fløde
12 dl Vand
150 g Mørk chokolade
20 g Smør

Fremgangsmåde
1. Skyl og skræl pærerne, lad stilken sidde på.
2. Skær citronen over og pres saften ud i en skål.
3. Gnid pærerne med citron og kom dem i 1 l koldt vand tilsat resten af citronsaften.
4. Kom 500 g sukker, vand og en vanillestang i en gryde og giv det et opkog til sukkeret er opløst.
5. Kom forsigtigt pærerne i gryden og kog dem ved svag varme til de er møre, ca. 15-25 minutter. Det er vigtigt, at pærerne er dækket af sukkerlage under kogningen. Du kan dække dem med et stykke bagepapir, så de ikke stikker op.
6. Lad pærerne køle af i sukkerlagen.
7. For at lave isen flækkes vanillestangen, kornene skrabes ud og blandes med resten af sukkeret.
8. Pisk aggeblommerne meget luftige med sukkeret i en skål sat i en gryde med varmt vand.
9. Pisk fløden til let skum og vend den godt sammen med æggene og sukkeret.
10. Hæld massen i en form og frys den, til den er hård. Rør gerne i isen et par gange under indfrysningen.
11. Hak chokoladen fint og kom den i en lille gryde sammen med vandet. Lad den smelte over svag varme. Tilsæt smørret lidt af gangen og rør godt. Hold saucen lun.