Kiksekage
Skrevet d. 6 Februar 2002
Ingredienser
300 g Mørk chokolade
3 dl Fløde
100 g Flormelis
100 g Smør (usaltet)
30 stk Kiks (firkantede vanillekiks)
Fremgangsmåde
1. Beklæd en sandkageform med tilklippet bagepapir.
2. Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål.
3. Hæld piskefløde og flormelis e en gryde og bring det i kog.
4. Hæld langsomt den varme fløde over den finthakkede chokolade. Rør samtidigt med små runde bevægelser i midten af skålen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne.
5. Lad blandingen køle af i ca. 5 minutter.
6. Del smørret i små stykker og kom det i blandingen. Rør blandingen færdig.
7. Stil blandingen køligt i ca. 15 minutter.
8. Dæk først bunden af sandkageformen med et tyndt lag chokoladecreme.
9. Kom så et lag kiks i formen.
10. Skift mellem et lage crème og et lag kiks, til der ikke er mere. Det sidste lag skal være chokolade.
11. Dæk formen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste dag.