Kathrineblommekage
Skrevet d. 6 Februar 2002
Ingredienser
250 g Sveske
75 g Mandel (smuttede)
4 stk Æg
50 g Sukker
4 dl Fløde
1 stk Vanillestang
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 170 grader.
2. Skyl sveskerne og sæt dem i blød i lunket vand, indtil de er blevet bløde og stenen kan fjernes.
3. Smut mandlerne og hak dem groft.
4. Læg sveskerne (hvor stenene er fjernet) i det smurte, ovnfaste fad og drys de grofthakkede mandler over.
5. Pisk æg og sukker godt sammen.
6. Flæk vanillestangen og kom den i en gryde sammen med fløden.
7. Opvarm fløde og vanille til kogepunktet og pisk det i æggene.
8. Hæld æggemassen over sveskerne og sæt fadet i den forvarmede ovn.
9. Bages i ca. 1 time.
10. Kagen serveres med flødeskum.