Skaldyr med spinat og hvid fisk
Skrevet d. 8 Januar 2002
Ingredienser
30 stk Muslinger (blå)
2 dl Hvidvin
1 spsk Olivenolie
2 stk Chalotteløg (grofthakkede)
2 fed Hvidløg
4 dl Minimælk
1 tsk Olivenolie
1 spsk Maizena
600 g Torsk (torskefilet)
2 dl Hvidvin
300 g Spinat (frisk)
1 stk Citron
4 skiver Toastbrød
Fremgangsmåde
1. Muslingerne rengøres, det vil sige skrubbes godt. De muslinger der er åbne, og som ikke lukker sig ved et let slag mod kanten af køkkenbordet, kasseres. Og de muslinger som efterfølgende ikke åbner sig efter varmebehandlingen, kasseres også.
2. Muslingerne dampes i hvidvin tilsat olie, løg, persille, hvidløg, salt og peber under låg i ca. 5 minutter til de åbner sig. Hæld væden over i en skål og jævn den med mælk, olie og majsstivelse, der er pisket godt sammen.
3. Den hvide fisk dampes i ovn ved ca. 190 grader i ca. 10 minutter, overhældt med hvidvin og krydret med salt og peber.
4. Spinaten krydres med salt og peber, varmes op og simrer et øjeblik. Spinaten er færdig efter et par minutter, når den er reduceret og blød. Afgiver under processen meget væske, som sies fra ved servering sammen med muslinger og den hvide fisk. Servér citron i både til, og et godt stykke hvidt brød.