Fiskefrikadeller med krydderurtecreme
Skrevet d. 9 Januar 2002
Ingredienser
500 g Torsk (filet)
2 stk Æg
5 dl Fløde (13%)
1 stk Gulerod
4 dl Cremefraiche. 38%
4 stk Æggeblomme
Fremgangsmåde
1. Hak fisken fint, helst igennem maskine. Rør farsen sej med lidt salt og kom eventuelt lidt mel i for at give en fastere konsistens. Kom æggene i og rør farsen, så den bliver glat. Skræl og riv guleroden fint og bland den op i farsen sammen med fløden. Rør farsen til den har en passende konsistens. Smag den til med salt, peber og eventuelt lidt reven muskatnød.
2. Lad farsen trække et par timer i køleskabet, så den bliver lettere at arbejde med.
3. Form frikadellerne med en stor spiseske og steg dem i olie eller smør 5-6 minutter på hver side, til de bliver gyldne.
4. Varm cremefraichen og æggeblommerne op i en gryde under konstant omrøring, uden det koger. Blend det lige før serveringen og smag til med hakkede, friske krydderurter samt salt og peber.