Indbagt rødtunge med kold sauce

Skrevet d. 9 Januar 2002
Ingredienser
4 stk Rødtunge (fileter)
130 g Fiskekød (gerne blandet f.eks. torsk, sej, helleflynder og laks) (afpudset)
0 dl Piskefløde
500 g Spinat (frisk)
2 stk Æg
1 bundter Purløg (eller kørvel)
300 g Butterdej

Fremgangsmåde
1. Hak fiskekødet i en food-processor, tilsæt lidt salt og kør, til farsen bliver sej. Tilsæt et æg og rør, til den er fast og næsten glat. Tilsæt fløden og rør, til farsen er helt fin og glat. Pres eventuelt farsen igennem en fin sigte, hvis den er lidt klumpet, eller hvis der er anvendt fisk med lidt ben i.
2. Tø butterdejen op.
3. Skyl spinaten godt, pluk den og damp den, så den falder lidt sammen. Køl den af og lad den dryppe helt af.
4. Varm ovnen op til 180 grader.
5. Pisk æggene let. Rul butterdejen ud med lidt mel i 2 lige store plader på ca. 30x40 cm. Læg den ene på en smurt bageplade.
6. Læg spinaten på som bund og sørg for, at der er 3-4 cm butterdej fri omkring. Læg rødtungefileterne én af gangen ovenpå spinaten og smør derefter laksefarsen på, således at spinat og rødtunge er gemt.
7. Smør butterdejskanten med pisket æg hele vejen omkring. Læg så den anden plade butterdej over og tryk dem sammen i kanten med en gaffel eller fingrene. Skær den til, så den får form som en fisk. Stik evt. "skæl" med en spiseske.
8. Pensl hele fisken med pisket æg og bag den midt i ovnen i ca. 45-50 minutter, til den er sprød og gylden.
9. Rør en kold sauce af cremefraiche og friskhakkede krydderurter. Smag til med salt, peber og efter behag med citron, hvidløg osv.
10. Anret på skærebræt og skær op ved bordet, eller tilbered og anret som mindre portionsanretninger.