Ovnstegt makrel med ratatouille
Skrevet d. 11 Januar 2002
Ingredienser
2 stk Makrelfilet
8 stk Tomat (store)
2 stk Squash
3 fed Hvidløg
2 stk Løg (store)
Fremgangsmåde
1. Varm ovnen op til 180 grader.
2. Rens makrellen godt, men lad hoved og hale blive på. Snit 3-4 dybe rids på tværs på siderne. Skyl tomater og squash ogskær dem i skiver. Skyl timianen.
3. Pil og blanchér hvidløgsfeddene et par gange (kog dem op og skyl dem med det samme i koldt vand) og hak dem fint. Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
4. Sautér løgene i en gryde i rigelig olivenolie, til de er helt klare, men de må ikke tage farve. Krydr løgene med timian, hakket hvidløg, salt og peber.
5. Fyld løgblandingen i bunden af et ildfast fad. Løg en ring af skiftevis tomat- og squashskiver ovenpå.
6. Læg makrellerne ovenpå grøntsagerne, pensl dem med lidt olivenolie og krydr med salt, peber og timian. Bag i 20-25 minutter og lad grillen være tændt i de sidste 3-5 minutter.
7. Servér med godt brød.