Banankage
Skrevet d. 11 Januar 2002
Ingredienser
400 g Banan (moden)
2 håndfuld Valnød
200 g Smør (blødt)
300 g Sukker
3 stk Æg
1 stk Vanillestang
350 g Hvedemel
1 tsk Natron
1 tsk Salt
100 g Cremefraiche. 38%
Fremgangsmåde
1. Mos bananerne. Hak eller knus valnøddekernerne groft.
2. Pisk smør, sukker og hele æg grundigt med kornene fra vaniljestangen, til massen er luftig og sukkeret opløst. Sigt mel, salt og natron over og fold det i. Rør bananmos og cremefraiche i og bland det omhyggeligt. Tilsæt valnødderne.
3. Kom dejen i en smurt bradepande (22 x 34 cm) eller to kageforme á 1 liter. Bag kagen ved 180 grader i 50-55 minutter eller til dejen ikke hænger i en træpind. Vend formkager ud på en bagerist og lad bradepandekagen køle af i formen.