Koldskål med hjemmebagte kammerjunkere

Skrevet d. 6 Februar 2002
Ingredienser
15 dl Kærnemælk
100 g Sukker
2 stk Citron (usprøjtede)
5 dl Hvedemel
130 g Smør
3 spsk Sukker
1 tsk Bagepulver
0 tsk Kardemomme
3 stk Æg (pasteuriserede)
5 cl Mælk

Fremgangsmåde
1. For at lave koldskålen kommes æg og sukker i en skål og piskes grundigt sammen.
2. Skyl og riv den gule skal af den ene citron.
3. Skær citronen over og pres citronsaften i en skål.
4. Hæld kærnemælk, citronskal og citronsaft sammen med æggene og sukkeret og rør godt. Sæt koldskålen i køleskabet i mindst en time.
5. Tænd ovnen på 200 grader.
6. Bland mel, bagepulver og kardemomme i en skål.
7. Kom smørret ned i skålen og smuldr det i melet.
8. Skyl den anden citron og riv skallen. Kom sukker og 1 tsk reven citronskal ned i skålen og bland godt.
9. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål, og hæld det i dejen og ælt den blank med hånden.
10. Rul dejen ud i 2 pølser og del hver af dem i 30 stykker. Rul stykkerne til små kugler.
11. Sæt kuglerne sammen to og to, og sæt dem på bagepladen. Bag straks i 7 minutter.
12. Tag bagepladen ud af ovnen. Pas på, du ikke brænder dig. Skru ned for ovnvarmen til 140 grader.
13. Skil kuglerne og lad dem tørre i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter.
14. Koldskålen spises sammen med kammerjunkerne. Du kan også komme friske bær eller frugtkompot i din koldksål.