Mocca Cup med nøddegrissini
Skrevet d. 13 Maj 2002
Ingredienser
40 stk Kaffebønner, mørkristede
3 dl Piskefløde
150 g Mørk chokolade (60% cacao)
1 spsk Flormelis
1 dl Æggehvide (pasteuriseret)
2 dl Fløde (Letpisket skum til pynt)
Fremgangsmåde
<div>1. Kaffebønne og piskefløde koges op, tages af varmen. Tilsæt finthakket chokolade, denne udrøres og det hele trækker 10 minutter i køleskab.</div>
<div>2. Kaffebønnerne sigtes fra og chokoladen nedkøles helt!</div>
<div>3. Æggehviderne piskes stive med flormelisen.</div>
<div>4. Den nu kolde chokoladefløde piskes let og vendes forsigtigt med det stiftpiskede hvider.</div>
<div>5. Mocca-chokolade-cremen fyldes straks i 6 små espressokopper. Fyld kun 3/4 op ikke mere. Disse stilles på køl indtil servering.</div>
<div>6. Nødde Grissini:
100 g hvedemel
75 g stuetempereret smør
50 g flormelis
50 g hasselnøddemel
1 æggeblomme
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt ca. en halv time inden den rulles til tynde stænger der bages på bagepapir ved 150 grader i ca. 10 minutter (til de er gyldne).
Afkøles, opbevares evt. i en dåse til næste dag.</div>
<div>7. De kolde Mocca Cup's afsluttes med en top af letpisket kold fløde. Drys med lidt revet god chokolade og slut med de elegante grissinis.</div>