Flettet æbletærte
Skrevet d. 13 Maj 2002
Ingredienser
150 g Smør (stuetempereret)
300 g Hvedemel
100 g Flormelis
1 stk Æg (stort)
Fremgangsmåde
1. VIGTIGT! Læs opskriften omhyggeligt.
Mørdejen:
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Stil dejen koldt en halv time inden udrulning.
2. Æble confit:
5 stk æbler
150 g rørsukker
1 dl hvidvin
Saft af 1/2 citron
Korn fra 1 stang vanille + tom stang
2 kanelstænger
Æblerne skrælles, befries for kærnehus og skæres i tern ca 1x1 cm.
Hele herligheden bringes i kog, rør undervejs. Æblestykkerne koges godt møre. Så snart de begynder at koge ud, tages gryden af varmen og confit'en hældes i en kold skål, og afkøles.
3. Ingefær mascarpone æg:
2 syltede ingefær
250 g mascarpone
lidt stødt kanel
Ingefæren finthakkes, og piskes med mascarponen til denne stivnes let. Cremen fordeles i en flad skål/dyb tallerken, skiftevis med et tyndt lag stødt kanel.
Cremen stilles koldt indtil servering.
4. Mørdejen udrulles tyndt, og 6 stk forme ca. 8 cm i diameter fores. Heri fyldes 1/3 op med den afkølede æbleconfit. Af mørdej laves nu lange strimler ca. 1 cm brede. Disse lægges som et flettet låg. Kanterne trykkes så alt overflødig dej forsvinder.
5. Bages på bageplade ved 190 grader, til de er gyldne (cirka 10 minutter). Afkøles let, og befries fra formene. Lun dem inden servering. Mascarponecremen skees til æg med en teske, dyppet i kogende vand.