Hønsekødssuppe med nudler
Skrevet d. 16 Maj 2002
Ingredienser
1 spsk Suppehøne
500 g Suppevisk (af pore, gulero, persillerod og knoldselleri)
1 stk Løg (hvori der er stukket 2 kryddernelliker)
10 stk Peberkorn (sorte)
2 stk Laurbærblad
1 stk Løg (finthakket)
1 stk Gulerod
200 g Ærter
100 g Grønne bønner
100 g Nudler
Fremgangsmåde
1. Hønen sættes over i en stor gryde sammen med suppevisk, peberkorn, laurbærblade, løget med nelliker og 1 tsk salt. Koger op, skummes og simrer under låg til hønen er helt mør - det kan tage indtil 2 timer. Hvis kråsene er med, kan de koge med den sidste time.
2. Hønen tages op, og suppe sies og skummes for fedt (nemmest når den har stået nogle timer i køleskabet). Smag suppen til med salt og peber og kom den atter i gryden sammen med kødet fra kyllingen, skåret i tern. Tilsæt også kråsene, skåret i tynde skiver.
3. Bring suppen i kog og tilsæt løg, gulerod og bønner, mens ærterne blot skal varmes igennem og tilsættes lige inden serveringen. Nudlerne skal tilsættes sammen med eller før grøntsagerne afhængigt af den anbefalede kogetid.
4. Andre grønsager - f.eks alle slags rodfrugter skåret i tern, champignoner, courgetter eller strimlet kål - kan også anvendes efter smag og årstidens udbud.
5. Persille drysses over suppen, når den serveres.