Skovkage med bær

Skrevet d. 10 April 2002
Ingredienser
2 stk Æg
1 stk Æggehvide
65 g Sukker
120 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1 tsk Vanillesukker
25 g Mandel (smuttede og hakkede)
250 g Hindbær (gerne blandet med ribs, solbær og skovbær)
2 spsk Honning (akacie, flydende)
1 stk Appelsin

Fremgangsmåde
1. Kom æg, æggehvide og sukker i en stor skål, og pisk det med elpiskeren til en tyk cremet masse.

2. Sigt mel, bagepulver og vanillesukker sammen og vend det forsigtigt i æggene sammen med appelsinskal. Der må ikke piskes, efter at melet er kommet i, da kagen ellers bliver sej.

3. Fordel kagen i en smurt springform, diameter 20-22 cm. Drys først mandlerne på, og fordel bærrene ovenpå. Hæld til sidst honningen over i en tynd stråle.

4. Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter til overfladen er lysebrun og fast. Prik kagen med en gaffel og dryp appelsinsaften over. Lad den trække mindst 1 time. Skær kagen i portionsstykker eller tag tag hele formen med på skovtur.