Isappelsiner

Skrevet d. 8 April 2004
Ingredienser
6 stk Appelsin
0,5 dl Citronsaft
150 g Sukker
2,5 dl Vand

Fremgangsmåde
1. Skær appelsinerne over på tværs, et godt stykke over midten. Pres saften af frugterne - der skal blive 4 - 4 1/2 dl saft, som blandes med citronsaften. Læg appelsinskallerne i en plastpose og opbevar dem i køleskabet.
2. Giv sukker og vand et opkog. Lad lagen blive kold og bland den med appelsin og citronsaften.
3. Hæld saftlagen i en ALU-beholder og stil den tildækket i fryseren i 3-4 timer. Efter ca. 1 time skrabes siderne og bunden af formen med en ske, så den allerede frosne masse blandes med den flydende.
4. Når hele blandingen har konsistens som sne sjap, fordeles den i de udhulede appelsinskaller. server straks eller opbevar de fyldte appelsinskaller i en lukket beholder i fryseren.