Æblekylling
Skrevet d. 10 Maj 2005
Ingredienser
40 g Smør
1 kg Rosenkål
0 dl Hønsebouillon
Fremgangsmåde
1. skyl og skræl æblerne, hvis skallen er meget grov. fjern kernehusene og skær æblerne i terninger. drys dem med salt og peber og fyld dem i kyllingen. luk i med kødnåle.
2. brun kyllingen i smør i en gryde. læg den på siden og hæld ca. 1 dl. varmt vand ved. læg låg på og steg kyllingen ved svag varme i ca. 50 min., eller til den er mør. vend den efter den halve stegetid.
3. rens og skyl rosenkålene og kog dem i letsaltet vand ca. 10 min. tag kyllingen op og fjern kødnåle.
4. hæld hønsebouillon i stegeskyen og jævn med meljævning, til saucen har den ønskede konsistens. tilsæt evt. kulør og smag til med salt, peber og ribsgelé. servér kyllingen med rosenkål, sauce og evt. ribsgelé.
5. retten er fryseegnet