Festlig mandelkylling

Skrevet d. 11 Maj 2005
Ingredienser
1 dl Piskefløde
1 tsk Salt (og peber)
1 dl Hvidvin
1 dl Mandel
200 g Champignon
1 spsk Smør

Fremgangsmåde
1. Del kyllingen i mindre stykker og pensl dem med lidt af fløden. Drys med salt og peber.
2. Hæld vinen i et ildfast fad og læg kyllingestykkerne i med skindsiden nedad. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min.
3. Smut mandlerne og mal dem. Skær champignonerne i skiver og svits dem i smør i en gryde, til væsken er kogt ind. Tilsæt resten af fløden og mandlerne og kog godt igennem.
4. Tag fadet ud af ovnen og vend kyllingestykkerne. Hæld svampestuvningen over og stil fadet tilbage i ovnen i ca. 10-15 min., til kyllingen er gennemstegt og har fået fin farve. Servér med løse ris og grøn salat med mandarinbåde.
5. Retten ER fryseegnet.