Pærer i kaffesirup

Skrevet d. 27 Maj 2002
Ingredienser
15 stk Pærer
0 l Kaffe (stærk)
500 g muscovadosukker
0 dl Rørsukker
2 stk Pomerans (skal og saft)
3 tsk Ingefær, syltet (grofthakket)
2 stk Kanel (stang)

Fremgangsmåde
1. Kog en lage sammen af alle ingredienserne undtagen pærerne.
2. Skræl pærerne, men lad stilken blive på.
3. Kog pærerne forsigtigt i lagen, til de er meget møre.
4. Tag pærerne op og kog lagen ind ved ret kraftig varme til en tyk sirup.
5. Appelsiner kan erstatte pomeranser og samtidig undlades rørsukkeret.
6. Spis pærerne lune med vanilleis og/eller chokoladekage. De kan også spises kolde med flødeskum.
7. Pærerne kan holde sig en uges tid i lagen i køleskab.