Nøddeiscreme

Skrevet d. 8 April 2004
Ingredienser
5 dl Piskefløde
5 dl Sødmælk
125 g Sukker
8 stk Æggeblomme
200 g Valnød

Fremgangsmåde
1. Hak valnødderne fint og giv dem et opkog med mælken, fløde og sukkeret
2. Pisk æggeblommerne sammen i en gryde. Pisk den varme flødeblanding i æggene lidt efter lidt. Varm blandingen varsomt op under stadig omrøring til den jævner let. Den må ikke nærme sig kogepunktet, så skiller den.
3. Køl cremen af, hæld den i en isboks og frys den 5 – 6 timer.
4. Isen serveres på tallerkener med udvalgte bær (fx. jordbær, hindbær, blåbær brombær el.), der kan drysses med lidt sukker. Tip: I stedet for valnødder kan anvendes 200 gram chokolade, der kommes i når cremen er kold