Butterdejsskåle med æblefyld

Skrevet d. 9 April 2004
Ingredienser
400 g Butterdej
1 stk Æg
100 g Sukker
100 g Kanel
0 cl Smør (til pensling)
4 stk Æble (grønne)
150 g Flormelis
150 g Brun farin
100 g Sukker
2 stk Jordbær (i skiver)
2,5 dl Cremefraiche. 18%

Fremgangsmåde
1. Butterdejen rulles ud, til den har en ensartet tykkelse. Den må ikke være for tyk. Den pensles med pisket æg, strøs med kanel og sukker. Dejen rulles til en pølse og skæres i skiver på 3 – 5 cm. De trykkes flade og rulles ud, til de er ensartet flade og runde. Glas pensles med smør, og dejen kommes over. De bages i ovn ved 180 – 190 grader i 15 – 20 minutter.
2. Æblerne halveres, og kernehuset fjernes. De skæres derefter i grove tern. Melis og farin sættes over i en gryde med smørret og smeltes ved svag varme. Æblerne tilsættes og koges møre. Når de er færdige, kommes de i butterdejsskålene og pyntes med creme fraiche og jordbær