Appelsin-kylling
Skrevet d. 14 Juni 2005
Ingredienser
5 stk Kyllingebryst (uden ben)
75 g Smør
0 dl Hønsebouillon (kraftig)
1 dl Appelsin (saft)
0 dl Hvidvin
Fremgangsmåde
1. Skyl appelsinerne, og hvis appelsinerne ikke er usprøjtede, skal de skrubbes godt med en børste. Tør dem og skær skallen af med en kartoffelskræller. Snit skallen i tændstiktynde strimler. Kom strimlerne i en gryde med 2 dl vand og kog dem 5 min. over svar varme. Si vandet fra.
2. Brun smørret i en bred gryde eller sautérpande. Brun kyllingestykkerne heri, vend dem ofte. Læg stykkerne tæt sammen i gryden og drys halvdelen af den strimlede appelsinskal over. Læg låg på og steg kødet ved ganske svag varme i ca. 5 min.
3. Tag kyllingekødet op og læg det i et smurt ildfast fad. Smelt smørret i gryden, drys melet over og pisk bouillon og appelsinsaft i. Lad saucen koge godt igennem og smag til med hvidvin og salt.
4. Fordél saucen over kyllingekødet og drys resten af appelsinskallen over. Dæk fadet med folie eller låg og varm retten igennem ved 225 grader i ca. 15 min.
5. Servér kartoffelkroketter eller råstegte kartofler til samt avocado/appelsinsalat..
6. Retten er ikke fryseegnet..
7. Tilbehør: Kartoffelkroketter eller råstegt kartofler og en salat bestående af avocado og appelsinstykker